Thriller z dílny Jamese Wana a jeho týmu, kteří vytvořili mezinárodní hit "SAW". Novomanželé Jamie (Ryan Kwanten) a Lisa Ashenovi si založili nový život daleko od svého domova v Ravens Fair - ospalé, skoro zapomenuté tečky na mapě, kde je pozdě v...

Film-vice

"Dej si pozor na pohled Mary Shaw, neměla děti, jen panenky, a kdyby si ji vídal ve svých snech, buď si jistý, že nikdy nebudeš křičet." Tak zní báseň, kterou maminky strašily své malé děti, aby byly hodné. Jenomže to není pouze básnička. Ve skutečnosti je to legenda, kterou v městečku Ravens Fair zná každý. V tomhle městečku totiž kdysi dávno žila břichomluvkyně Mary Shaw. Byla známá díky svým panenkám, kterých Mary za svůj život vytvořila 100. Při jednom vystoupení s její nejoblíbenější panenkou Billym však jeden chlapec vykřikl, že vidí, jak se její rty hýbou. Mary nasadila hrůzostrašný výraz a velmi brzy chlapec beze stopy zmizel. Veškeré podezření spadalo právě na Mary, a tak ji jednou vyrazila skupinka mužů navštívit. Při této návštěvě ji vyřízli jazyk a zabili ji. S její smrtí se ale zrodila legenda: "Dej si pozor na pohled Mary Shaw..."

Hlavní hrdina tohoto filmu, Jamie Ashen, žije poklidný život se svojí manželkou, dokud jim nedojde balíček, ve kterém najdou Billyho, panenku vytvořenou Mary. Když si ještě toho večera Jamie na chvíli odskočí a pak se vrátí domů, najde svou ženu mrtvou bez jazyka. Stává se tak podezřelý z vraždy, nic mu ale nezabrání vydat se do svého rodného města Ravens Fair, aby vypátral, kdo nebo co stojí za smrti jeho ženy..

báseň-(english version):
"Beware the stare of Mary Shaw.
She had no children, only dolls.
And if you see her in your dreams,
be sure you never, ever scream,
or she'll rip your tongue out,
at the seam"