V hlavních rolích výpravného dobrodružného sci-fi sourozenců Lany a Andyho Wachowských „Jupiter Ascending“ uvidíme Channinga Tatuma a Milu Kunis.Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k...

Film-vice

Sourozenci Wachowští jsou autory původního scénáře k filmu „Jupiter Ascending“, od ulic Chicaga až po vzdálené galaxie řítící se vesmírem, i jeho režiséry. Na produkci filmu se společně se sourozenci Wachowskými podílí cenami ověnčený producent Grant Hill, se kterým sourozenecká dvojice scénáristů/režisérů spolupracuje od trilogie „Matrix“. Výkonnými producenty jsou Roberto Malerba a Bruce Berman.

V čele mezinárodního obsazení stojí Channing Tatum („Bez kalhot“) a Mila Kunis („Mocný vládce Oz“). Ve filmu dále hrají Sean Bean (trilogie „Pán prstenů“), Eddie Redmayne („Bídníci“), Douglas Booth („LOL“), Tuppence Middleton (TV film „The Lady Vanishes“), Doona Bae („Atlas mraků“), James D'Arcy („Hitchcock“) a Tim Pigott-Smith („Alenka v říši divů“).

Při práci na filmu „Jupiter Ascending“ se Wachowští znovu sešli se svými dlouholetými spolupracovníky, kteří s nimi nedávno pracovali na filmu „Atlas mraků“: držitel Oscara kameraman John Toll („Statečné srdce“, „Legenda o vášni“), vedoucí výpravy Hugh Bateup, střihač Alexander Berner, návrhářka kostýmů Kym Barrett a maskérka Jeremy Woodhead. Ve filmu „Jupiter Ascending“ jsou použity nejmodernější vizuální efekty, které jsou pro filmy z dílny Wachowských tak příznačné. Poradcem pro vizuální efekty je Dan Glass („Batman začíná“, „Atlas mraků“), který v této pozici spolupracuje se sourozenci Wachowskými již od trilogie „Matrix“. Na vizuálních efektech se podílí také držitel Oscara za vizuální efekty ve filmu „Matrix“ John Gaeta.

Film „Jupiter Ascending“ uvádí společnost Warner Bros. ve spolupráci s Village Roadshow Pictures a Anarchos Productions. Uvedení v ČR je plánováno na 24.7. 2014. Distribuci bude provádět společnost Warner Bros. Pictures, člen skupiny Warner Bros. Entertainment Company, a ve vybraných oblastech společnost Village Roadshow Pictures.