Odvaha milovat je příběh o nevěře, vraždě, sebevraždě, ale především o lásce. Film Clauda Lelouche se odehrává v současné Paříži. Nejprve se seznámíme s dívkou Shaa, která touží být popovou zpěvačkou. Mezi pouličními umělci potká talentovaného...

Film-vice

Odvaha milovat - režisérský záměr
Odvaha milovat je film, který jsem měl dělat již od začátku říká režisér a scénárista Claude Lelouch. Ale věci se nedějí, tak jak si představujeme, a film je často propojením dobrých a špatných myšlenek. A tak teprve až když jsem natočil druhou epizodu a měl hotovou první, jsem pochopil, že jediný film by byl ideálním prostředkem, abychom došli na konec cesty, kde otázky potřebují okamžité odpovědi.

Odvaha milovat spojuje jádro těchto dvou epizod a soustředí se na postavy, které jsem pociťoval za nejbližší: muže a ženy, pro které je utrpení cestou k hrdosti. Neexistuje nic fotogeničtějšího než obyčejní lidé, kterým se stávají mimořádné věci.

Odvaha milovat je vítězstvím samouků, outsiderů, těch, kteří nikdy neměli dojít do cíle. Pouliční zpěvák… kapesní zlodějka …servírka z baru… služka pro všechno… a charismatický kamelot.

Mé srdce vždy balancovalo mezi komedií a tragédií. A právě tato kombinace žánrů je v srdci této povídky, jejíž všechny postavy pocházejí z pravdivých příběhů.

Co bych Vám říkal víc, tuto verzi jsem vyzkoušel na divácích ve Spojených státech a v Itálii a jejich nadšení mě přesvědčilo tento nový film uvést také ve Francii.