Naturally Native
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
107 min
Motto:
Někdy když jdete domů, je důležité vědět, odkud jste přišel...
Země:
USA, 1998
Velmi realisticky natočený příběh o třech indiánských sestrách jež se rozhodnou pokusit se prodávat jejich vlastní kosmetickou řadu s názvem "Naturally Native" vyráběnou dle starých indiánských receptur a jejich namáhavém boji s bílými...

Film-vice

Vickie (hraje ji herečka Valerie Red-Horse) je vdaná taktéž za indiána Steva BigHawka (hraje ho herec Pato Hoffmann). Žijí jako běžná indiánská rodina spolu s dospívajícími dětmi v americkém velkoměstě. Vickie věří silně ve svůj původ a indiánské tradice. Přemluví své dvě mladší sestry k založení vlastní rodinné firmy, ve které začnou vyrábět svou vlastní kosmetickou řadu založenou na domorodých recepturách. Tanya (hraje ji Irene Bedard)a Karen, která je vyškolenou účetní (tu hraje Kimberly Norris Guerrero) se k Vicky připojí v jejím podnikání, ale když začnou vyrábět a prodávat jejich kosmetiku, setkají se jen s rasistickými, blahosklonnými postoji z řad bílých federálních úředníků.

V tomto filmu jsou autenticky ukázány četné problémy původních Američanů se zdejší bílou americkou společností, která na ně dodnes pohlíží s opovržením a nadřazeností.