Živelná komedie plná zmatků a dobře mířených facek. Nebudeme si nic nalhávat, Isabel je lehká holka. Nejstarší profesí se snaží našetřit, aby se mohla stát herečkou, ostatně jako každý v New Yorku. Jakmile ale opravdu vstoupí na Broadway, spustí...

Film-vice

Peter Bogdanovich, dvakrát nominovaný na Oscara, se vrací k režii celovečerního filmu po čtrnácti letech. Ve filmu Je prostě báječná přináší žánr ztřeštěné romantické komedie ve stylu zlaté éry Hollywoodu postavené na slovních přestřelkách s kadencí kulometu a na řetězení bláznivých situací. Tak jako ve své slavné komedii Co dál, doktore z roku 1971 s Barbrou Streisand.

Díky tomu, že komedii Co dál, doktore miluje, vstoupila do filmu Jennifer Aniston. Nejprve měla hrát roli manželky hlavního hrdiny, ale nakonec přesvědčila režiséra, že jí víc bude slušet postava terapeutky. Navíc se pak výrazně podílela i na dalším obsazení, do filmu doporučila jak Kathryn Hahn právě pro roli manželky tak i Willa Forteho pro roli svého snoubence.

Jennifer Aniston byla ovšem při obsazování až druhá, prvním režisérovým spojencem byl Owen Wilson. Peter Bogdanovich napsal první scénář k Je prostě báječná už před patnácti lety a když u Wilsona doma společně sledovali seriál Perníkový táta, rozhodli se scénář oživit. Owen Wilson byl tak prvním obsazeným hercem - ovšem pod podmínkou, že jeho postava dostane méně facek. „Owen má v sobě něco, že jeho postavu máte rádi, i když podvádí a prostitutku si objednává telefonem, zatímco na druhé lince čekají jeho děti,“ podotýká Bogdanovich. Ještě větší chválu ale režisér pěje na Imogen Poots, která sehrála hlavní roli. „Je dobrá. Je opravdu, opravdu, opravdu dobrá. Je originální a je osobitá a svérázná a to aniž by se za každou cenu snažila být osobitá a svérázná. Věříte jí jak chvíle, kdy je hvězda, tak chvíle, kdy je šlapka.“

Peter Bogdanovich je Hollywoodská legenda, která nejen hází k dobru příhody s Orsonem Wellesem nebo Frankem Caprou, ale která má zároveň obdiv i současných hybatelů filmu. Wes Anderson, režisér Grandhotelu Budapešť, se stal jedním z producentů filmu Je prostě báječná a Quentin Tarantino naklusal na plac, když bylo potřeba. „Quentin znal ten scénář už dlouho a vždycky se mu líbil, takže když jsme nakonec točili, zavolal jsem mu. Říkal, že si malou roli rád střihne, že hrát v Bogdanovichově novém filmu bude bžunda. Tak jsem mu řekl, jestli by nepřišel hned pozítří,“ směje se režisér.