Seriál Herkules byl natáčen v období mezi léty 1995-1999, hlavním představitelem se stal vysoký americký krasavec Kevin Sorbo, který roli získal v konkurzech. Jako Herkulův věrný přítel se představil novo-zélandský herec Michael Hurst. Bylo...

Film-vice

Antický hrdina Herkules se narodil smrtelnici Alkémě a vládci všech bohů, Diovi. Proto má lidskou i božskou krev a je silnější než kdokoliv jiný na zemi. Jeho srdce je dobré, a tak putuje se svým nejlepším přítelem Ioláem po světě aby pomohl všem, kteří pomoc potřebují. Na svých cestách se setká s Kyklopem, Hydrou, Amazonkami, Kentaury a mnohými dalšími bájnými postavami. Jeho největší nepřítelkyní je však jeho nevlastní matka Héra, pro kterou je Herkules živým důkazem nevěry jejího milované manžela, Dia. Herkulova první manželka, krásná Deianeira, a děti které s ní náš hrdina má, padnou za oběť Héřiny pomstychtivosti a zemřou. Herkules je ještě více odhodlán porazit tuto zlou bohyni.

Ze seriálu Herkules vznikl seriál Xena, který byl také velmi úspěšný. Je mnoho dílů, ve kterých se příběhy Herkula a Xeny protnou.