Nádhera a vášeň, láska a žal, skandály a pomluvy… Seriál Panství Downton, spletité společenské drama, se odehrává v idylických letech předcházejících první světové válce, během válečné vřavy i v bouřlivých 20. letech minulého století. Rodina...

Film-vice

Panství Downton je britský televizní seriál z produkce společnosti ITV. V ČR jej vysílá Česká televize. Dramatická výpravná televizní minisérie se odehrává ve smyšleném opatství Downton za vlády krále Jiřího V.. Děj začíná v roce 1912 zprávou o potopení Titanicu a končí několik let po skončení první světové války.

Děj začíná zprávou o ztroskotání Titaniku. Od tohoto okamžiku se rozvíjí příběh šlechtické rodiny Crawley, hraběte a hraběnky z Granthamu a jejich služebnictva. Seriál portrétuje třídní systém, kde rodina Crowley žije se svým tajemstvím a dědictvím v přijímacích pokojích a ložnicích, a dole pod schody žije služebnictvo, se svými plány, intrikami a láskami. Část služebnictva je rodině a stávajícímu způsobu života oddána, jiní si hledají svoji cestu za emancipací.