Jacqueline (Sarah Stouffer), bývalá dětská hvězda sci-fi seriálu Neptun 26, se po letech domácího studia rozhodne zkusit štěstí na univerzitě v Bloomingtonu. Ostatní spolužáci na ni však kvůli její hvězdné minulosti pohlížejí značně nedůtklivě a...

Film-vice

"Bloomington” je drama o bývalé teenagerské herečce Jackie Kirk (Sarah Stouffer), známé svojí rolí v televizní sci-fi show Neptun, kde hrála ve svých osmnácti letech. Nyní je jí 22, odjíždí studovat na středozápad a na univerzitě daleko od Kalifornie hledá svoji nezávislost. Za poslední 4 roky je to poprvé, co je sama bez rodiny a její podpory. I když je sama dostatečně „sebevědomá“, je to i pro ni díky její herecké minulosti velmi náročné období. Jejím největším přáním je zapadnout do davu studentů a zbavit se nekonečných dotazů na hereckou minulost.

Jednoho dne, na studijním kurzu, potká Jackie Catherine Stark (Allison McAtee), záhadnou učitelku, čerstvou třicátnici s neblaze proslulou pověstí, s reputací „dívčího-zabijáka“. Navzdory varováním ostatních studentů Jackie neodolá Catherininýmu šarmu a dvě outsiderky sobě navzájem okamžitě vášnivě propadnou.

Během školního roku se jejich pouto stává silnějším a víc osobním, až náhle Jackie dostane šanci zúčastnit se konkurzu na hlavní roli ve filmové verzi nově obnovené televizní show.
Šance pokusit se o návrat do ultra-konkurenčního a soutěživého světa show byznysu sice Jackie zpočátku spíše vyděsí, ale po delším rozmýšlení se rozhodne výzvu přijmout. Ozbrojena nově nabytou sebedůvěrou, určitým prozřením a pochopením, s využitím předchozího studia psychologie, se Jackie rozhodne vydat ze sebe vše a bojuje o získání své staré role.

Nicméně její možný návrat na výsluní se sám o sobě brzy stává životní lekcí pro obě – studentku i učitelku. Catherine zjišťuje, že jejich „nedovolené“ chování, dosud spíš nepovšimnuté, přitahuje nyní nežádoucí pozornost a ohrožuje jistotu jejího zaměstnání. A pokud jde o Jackie, tak ta zjišťuje, že objevování její životní vášně a cesty podle svého, může také znamenat říci sbohem své první pravé lásce…